Voksenbegynder 2024

Voksne over 18 år

Velkommen til begynderkurserne i tur/kap kajak i Nybro-Furå Kano og Kajakklub!

Vi underviser i turkajak (IPP 2) efter det europæiske Euro Paddle Pass (IPP-standarderne), som opstiller faste retningslinjer for hvad du skal kunne for at være sikker i en kajak. Efter gennemført kursus bliver du frigivet til at ro i klubbens både. IPP-systemet er et etableret licenssystem i Danmark og flere andre lande. Det er et krav, at du kan svømme mindst 600 meter for at blive frigivet. 

Voksne begyndere undervises i vores klub på et kursus som tager ca. 4 uger, og med undervisning tirsdage og torsdage aftener. Dertil kommer en weekenddag, hvor vi starter kl. 9.00 og slutter omkring kl. 16. Vi ror normalt i al slags vejr – både i sol, regn og blæst.

Vi starter kl. 18.00(tirsdage)/18.30(torsdage) præcist – omklædt og klar på broen. Det er vigtigt at alle er klar til tiden, så vi kan tage på vandet i samlet flok. Vi slutter ca. kl. 21.00, men det kan svinge lidt afhængigt af vejret og aktiviteterne den pågældende aften.

Den første gang møder man op på broen, gerne omklædt i rotøj (se senere), kl. 18.00. Vi hjælper alle med at finde en passende kajak, pagaj og svømmevest. Derefter giver vi instruktion i, hvordan man håndterer kajakken og pagajen, og endelig ror vi en lille tur. 

De øvrige aftener starter med, at alle selv finder deres kajakker, pagajer og svømmeveste frem, så man er klar kl. 18.00/18.30 – trænerne hjælper selvfølgelig, hvor det ønskes. På broen har vi fælles briefing om aftenens program, hvor vi også gennemgår de forskellige øvelser. Derefter ror vi ud i samlet flok, oftest en tur rundt på en af søerne. Undervejs laver vi forskellige øvelser. Når vi kommer tilbage i klubben tørres kajakkerne af og lægges på plads. Efter et hurtigt bad/tøjskifte mødes vi til en kop kaffe/te og måske lidt kage, mens vi udfylder roprotokollerne og gennemgår dagens tur – en debriefing om, hvad der gik godt/var svært, svarer på spørgsmål osv.

Husk ro-tøj! Det er f.eks. T-shirt, løbebukser/tights og en let løbetrøje (ikke bomuld). Vi anbefaler "varmt" at medbringe et sæt skiftetøj. Som udgangspunkt skal man regne med at komme i vandet en del gange – enten fordi det er en del af en øvelse, eller når man vælter i ved et uheld (begge dele vil helt sikkert ske). Du skal derfor ikke regne med at cykle hjem i det samme tøj, som du har roet i. Husk også et håndklæde, der er bruser og omklædningsrum i klubben – og en sauna.

Vi anbefaler også, at man køber et par ro-sko. Der ligger mange skarpe genstande på bunden af åen og søerne, så derfor skal man helst have rosko på. De er syet i neopren med en blød gummisål og koster ikke ret meget. Man kan ikke ro i kondisko, klipklappere eller lignende – idet de kan sidde fast i kajakken.

Optagelseskrav:

For at du får et godt kursus er det vigtigt at du lever op til følgende:

  • er i nogenlunde god fysisk form
  • ikke er bange for vand - kajak er en vandsport
  • kan svømme 600 meter i kanalen - det svarer til 24 baner i svømmehallen, men du kan gøre det i dit eget tempo OG du SKAL svømme i kanalen.

Forårshold 2024:

I 2024 underviser vi to hold - et forårshold og et sensommerhold. I kurset indgår en introduktionsaften, svømmeprøve og træningsaftener to gange om ugen i kursusperioden. Hele ideen er at du langsomt tilegner dig færdigheder, som du så finpudser indtil kursusslut. Når du er færdig har du padlet mellem 40 og 60 km ialt.

Vi udbyder 12 pladser på hvert hold ialt 24 pladser. Du kan se datoer for sensommerholdet udfor holdet ved at klikke på dette til højre.

Hvornår?

Datoer forsommerhold 2024

Tirsdag 7. maj Introduktionsaften

Tirsdag 14. maj Torsdag 16. maj 

Tirsdag 21. maj Torsdag 23. maj Søndag 26. maj

Tirsdag 28. maj Torsdag 30. maj

Tirsdag 4. juni Torsdag 6. juni

Tirsdag 11. juni 

Mødetider: 

  • Introduktionsaften 14/5 kl. 19.00
  • Tirsdage kl. 18.00
  • Torsdage kl. 18.30
  • Søndag 26/5 kl. 9.00 til ca. 16.00

Mødetidspunkterne er omklædt på broen, så kom lidt før så du kan nå at være klar. På introduktionsaftenen skal vi dog ikke på vandet, så der mødes vi i klublokalet kl. 19.00.

Hvad koster det?

Selve kurset koster 1500,- som vi opkræver når du bliver tilmeldt.  Du kan betale med betalingskort.

Hertil skal du lægge kontingent til klubben på 1800,- pr. år plus eventuel nøgle til 350,- og indmeldelsesgebyr på kr. 100,-. Dette opkræves senere. Kontingent prisen er tilpasset dit start tidspunkt. Dvs. dem som starter senere betaler mindre i kontingent. Det synes vi er fair.

For god ordens skyld skal vi lige præcisere at medlemsskab er en forudsætning for deltagelse i kurset. Du kan altså ikke tage kurset uden at betale kontingent.

Efter din tilmelding vil du blive inviteret til en Introduktions aften hvor du ser klubben og vi danner os et indtryk af dig. Hvis du efter denne aften finder ud af at du ikke vil tage kurset eller du finder ud af at du lige mangler at komme i form til at tage kurset, får du dine penge tilbage.

Hvad nu hvis der er en dag jeg ikke kan deltage?

Hvis det kun er en enkelt gang eller to, går det nok. Men hvis du allerede nu ved at du vil have fravær mere end to af gangene og du f.eks heller ikke kan tage med på langtur eller svømme prøve, bør du overveje om du skal tilmelde dig da du så vil få sværere ved at gennemføre kurset og blive frigivet.

Hvad nu hvis der er optaget - kan jeg så komme på venteliste?

Nej, du kan desværre ikke komme på venteliste, men hvis der er ledige pladser, f.eks. på grund af nogen melder fra bliver disse frigivet løbende så check ind på siden jævnligt.

Vi glæder os til at se dig!

Har du spørgsmål så skriv til os via kontaktformularen eller på kontor@nfkk.dk.